BDforWomen is een specialist in de executive search van hooggekwalificeerde vrouwen voor functies in de publieke en private sector, evenals organisaties zonder winstoogmerk. Met een professionele en consistente aanpak bewijzen wij een echte en betrouwbare business partner te zijn. Ons bureau ondersteunt organisaties bij de vertaling van hun strategie naar de werknemer en brengt teams in lijn met de doelstellingen van de organisatie.. Executive search is de kern van ons werk.


Een juiste balans tussen het aantal mannen en vrouwen op de werkvloer, in het management, de raad van bestuur en de raad van commissarissen maakt bedrijven effectiever en winstgevender. Stelt u zich eens voor dat u een echte stapsgewijze verandering in de mogelijkheden van uw mensen creëert. BDforWomen ondersteunt het streven om meer vrouwen op te nemen voor executive functies. 

Waarom bemiddelen wij alleen vrouwen?
 • BDforWomen biedt oplossingen aan voor recruitment en carrière management van hoogopgeleide vrouwen met als doel; het profileren van de vrouw op de arbeidsmarkt in high-end posities.
 • BDforWomen omarmt diversiteit en zet aan tot doen, hoe gaan we om met de verschillen (Inclusie)? Gedrag en waarden staan centraal op onze agenda. Het belang van diversiteit in de top van organisaties wordt steeds breder erkend. Als er alleen aandacht wordt gegeven aan diversiteit en niets wordt gedaan aan het verbeteren van de inclusie, dan is de kans groot dat er meer conflicten komen en dat ander talent weer uitstroomt.
 • Nederland heeft gekozen voor een wettelijk streefcijfer om een betere balans tussen mannen en vrouwen in bestuurlijke en toezichthoudende functies te realiseren Door alle publiciteit over het wettelijke streefcijfer is er binnen ondernemingen meer aandacht voor het m/v-diversiteitsbeleid. Wij ondersteunen het streven om meer vrouwen op te nemen voor executive functies.
 • Wij beschikken over een landelijk actief netwerk. Hierdoor vinden we snel de beste kandidaten op een gepaste en discrete manier.
 • BDforWomen stimuleert alle vrouwen om te ondernemen en zich te manifesteren op de arbeidsmarkt in leidinggevende (top) functies en als toezichthouders.

U kunt bij ons terecht voor vrouwelijke talenten in alle vakgebieden, zowel landelijk als internationaal. Wij streven naar de perfecte match tussen opdrachtgever en kandidaat. Iedere zoektocht is uniek en daarom bepalen we graag samen met u welke stappen doorlopen zullen worden. 

Mogelijke stappen:

01 Opdracht

 • De eisen en wensen van de opdrachtgever worden verwoord in een helder en compleet functieprofiel voor opdrachtgever, kandidaat en BDforWomen Executive Search

02 Voorselectie

 • BDforWomen Executive Search gaat op zoek naar passende kandidaten in eigen database of netwerk en het functieprofiel wordt aangeboden aan de kandidaat
 • Er vindt een interview plaats tussen de kandidaat en een van de consultants van BDforWomen Executive Search. Bij de intake geven wij aandacht aan de functie, organisatie, toekomststrategie, cultuur, huidige en gewenste managementstijl
 • Geschikte kandidaten hebben bewezen ervaring enerzijds en relevante vaardigheden en ambities anderzijds. Kandidaten worden aangeboden aan opdrachtgever door middel van het CV samen met een competentierapport van BDforWomen Executive Search

03 Selectie

 • Sollicitatiegesprekken van de opdrachtgever met onze kandidaat worden ingepland en achteraf geevalueerd
 • Assessments kunnen worden afgenomen en geëvalueerd

04 Afronding

 • Advies met betrekking tot arbeidsvoorwaarden
 • Contractbespreking met de kandidaat

05 Leadership Development

 • Voor het einde van de proeftijd volgt er altijd een evaluatiegesprek met opdrachtgever en kandidaat.. Wij herhalen dit na 6 maanden.
 • De executive search opdracht eindigt niet bij plaatsing van de kandidaat; Leadership Development Program na plaatsing maakt integraal onderdeel uit van ons proces. Wanneer u met onze kandidaat een overeenstemming heeft getekend, bieden wij de kandidaat geheel kosteloos ons Leadership Development Programma aan. Klik HIER voor meer informatie.  


Brochure BDforWomen Executive Search.pdf

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten hoe we ook uw organisatie sterker kunnen maken? We laten graag zien wat we voor u kunnen betekenen.

We zijn ook altijd op zoek naar vrouwelijke kandidaten met uitmuntende track records. Wij kijken er naar uit uw curriculum vitae te ontvangen.

Neem contact met ons op