How To Become A Fempreneur?

Om als ondernemer succesvol te kunnen én willen zijn, heb je een sterke motivatie, toewijding én elkaar nodig. Aan het woord is de zichtbaar bevlogen Jennifer Camron, Managing Director van Business Development for Women uit Amsterdam. “Het is mijn ultieme ambitie om vrouwelijke ondernemers én ondernemende vrouwen optimaal van hun kracht te laten uitgaan, zodat ze daadwerkelijk groeien en bloeien.”

Jennifer vertelt dat ze zich als professionele sparringpartner en strategist richt op zelfstandige vrouwelijke ondernemers die net zijn gestart én op vrouwelijke ondernemers die minimaal 3 jaar bezig zijn en voor het eerste grote omslagpunt binnen hun bedrijf staan. “De uitdagingen die op hun pad komen, hebben te maken met o.a. de vraag, wat de juiste strategische keuzes op dat moment (kunnen) zijn. Hoe verbeter je je organisatie? Hoe ga je om met de aanname van (je eerste) personeel? Hoe creëer je een wezenlijke omzetverhoging? Ik ben er van overtuigd dat een verfrissende kijk en een stukje objectiviteit van een externe deskundige die groei-impulsen op gang kunnen brengen. Het is van belang om de blinde vlekken te doorprikken en verrassende perspectieven te bieden.”

Daartoe werkt Jennifer met bewezen en in eigen beheer ontwikkelde modellen (programma’s) om vrouwelijke ondernemers daadwerkelijk een positieve boost te geven. Dus… How To Become A Fempreneur? “We doen dat onder andere in één-op-één sessies maar ook organiseren we complete weekends. We hebben dan de focus op de werkelijke uitdagingen waar mijn cliënten voor staan. Zo nemen we bijvoorbeeld assessments af. En, ik stel kritische vragen. Ik ben goudeerlijk. Ik draai er niet om heen. Als ik zie dat het businessmodel niet zal werken, dan zal ik dat ook zeggen. Uiteraard wel constructief. En, onderbouwd met sterke argumenten. Begrijp me niet verkeerd; ik zeg niet dat mensen hun droom opzij moeten zetten maar als je uiteindelijk succes wilt behalen als ondernemer, dan is het wel van belang dat er bij jouzelf een denkproces op gang komt waarbij je ook eerlijk en kritisch naar jezelf durft te kijken. Want, wat niet werkt, daar moet je geen energie in willen steken.”

Jennifer erkent dat dit type ondersteuning natuurlijk alleen effectief en succesvol kan zijn als er een goede onderlinge vertrouwensbasis is gelegd. “Ik zie het als een eer als men mij het vertrouwen schenkt. Ik zal daarom vanaf dag één ook zélf moeten laten zien, wie ik ben. Ik deel mijn eigen ervaringen. Maar tegelijkertijd beredeneer ik ook vanuit mijn expertise als arbeids- en organisatiepsycholoog.”

PERSONALIA

Naam: Jennifer Camron        
Leeftijd:  43
Burgerlijke staat: Ongehuwd    
Bedrijfsnaam: Business Development for Women  
Functie: Managing Director    
Specialiteit: Ik ben in staat om kritische vragen te stellen, waardoor mijn gesprekspartners op een andere manier gaan nadenken.      

Motto: Succesvol zijn is een kwestie van tijd. Succesvol zijn overkomt je niet, succesvol zijn is een keuze.
Bucketlist top 3: 

  1. Parachute springen                                  
  2. Ik wil ook meisjes vanaf 10 jaar bereiken en hen laten inzien dat ook zijn ambitie mogen hebben.    
  3. Lourdes bezoeken