Interview Jennifer Camron - Rodney Glunder


-Hi Jennifer , Stel jezelf even voor aan de lezers!

Hey Rodney, bedankt voor het interview. Ik ben Jennifer Camron. Ik ben in de eerste plaats moeder van een tienjarige zoon. Ik ben een ondernemer, business & succes strategist voor vrouwen.

 

-Jennifer uit wat voor gezin kom je? Kun jij voor ons beschrijven op welke manier jouw family background je heeft gevormd tot wie je nu bent? Kan je een sneak peak/ leuk detail uit je jeugd geven ?

Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 4 jaar was. Dus ik kan zeggen dat ik uit 2 liefdevolle gezinnen kom. Respect voor jezelf en anderen, studie en plezier in wat je doet waren de belangrijkste pijlers in mijn opvoeding. Mijn family background begint toch wel bij mijn beide oma’s, die altijd een belangrijke rol in mijn leven hebben gespeeld. Sterke, hardwerkende en onafhankelijke vrouwen die mij kapot verwend hebben en waarmee ik altijd kon praten en vooral lachen. Wat mis ik deze vrouwen... Je vraagt om een sneak peak. Ik was altijd een bijdehand kind en kon nooit mijn mond dichthouden hahaha... mijn moeder hield volgens mij elke dag haar hart vast “Wat gaat dit kind vandaag weer doen”. Ik weet nog dat ik 6 jaar was en dat ik de juf van de balletschool zover had gekregen om mij in te schrijven zonder dat mijn moeder dit wist hahahaha... Altijd al een “sales-tante” geweest hahaha...

 

- Ik zie op jou sociaal media account facebook & Instagram altijd positieve berichten. Waar komt deze ( vooral inspirerende) positiviteit, kracht en energie vandaan?

Ik ben een positief ingesteld persoon en daar put ik mijn kracht en energie uit. Ik denk in oplossingen en niet in belemmeringen, hoe moeilijk het soms kan zijn. Want ook ik ken dieptepunten maar die geef ik niet de overhand. Ik zorg er altijd voor dat ik met een positive mind mijn dag begin en mijn dag eindig.

 

-Wanneer en hoe is het moment geweest dat jij er zélf achterkwam dat mede door jouw positieve drive, je een inspiratie bent voor vele (met name ) vrouwen? Is dit het moment geweest dat jij deze powerskill hebt gebruikt om een bedrijf te starten?

Mijn powerskill om een eigen bedrijf te beginnen was al op jonge leeftijd, om precies te zijn 12 jaar. Ik wist het toen al zeker, IK WIL LATER EEN EIGENBEDRIJF. Mijn voorbeeld was Alexis Colby van de tvserie Dynasty. Zo gezegd, zo gedaan... Mijn eerste bedrijf in Nederland heb ik in 2006 opgericht. Eind 2012 heb ik een project ontwikkeld voor alleenstaande moeders terug naar de arbeidsmarkt vanuit een bijstandsuitkering. Het was zo succesvol dat ik er een tweede bedrijf voor heb opgericht. Toen kwam ik er echt achter dat ik vrouwen nog meer wilde inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

-Mede door deze mindset en handson mentaliteit heb je 2 bedrijven neergezet. Wat zijn het voor bedrijven en wat is je missie?

Female Recruitment is een werving & selectiebureau voor vrouwelijke professionals in de medische sector en Business Development for Women is een consultancybureau dat zich richt op de vrouwelijke ondernemer, haar organisatiestructuren en bedrijfsstrategieen. Beide bedrijven hebben de missie om vrouwen te ondersteunen in hun carriere en succesvol te laten zijn vanuit hun Kern, Kracht en Schoonheid. 

 

- Hoe lastig is het voor een vrouw om een bedrijf op te richten? Heb jij te maken (gehad) met vooroordelen vanwege het feit dat je een vrouw bent?

Het is niet lastig om een bedrijf op te starten. Om het succesvol te maken, is een ander verhaal. Je moet, zoals ik altijd zeg, sterk op je hakken staan! Geloof in jezelf en je eigen krachten. Natuurlijk heb ik ook met vooroordelen te maken gehad. Dat is helemaal niet grappig, maar het maakte me wel sterker. Diegene weet gewoon niet met een krachtige vrouw om te gaan en is in mijn ogen erg onzeker en weet waarschijnlijk niet beter. 

 

-Heb jij negativiteit tijdens het oprichten van jouw bedrijven ervaren? Als dit zo is geweest, hoe heb jij hiermee gedeald, en zie jij de negativiteit ook als een leermoment in je leven ( ik wél namelijk J)

Ik zeg liever nooit negativiteit maar verbeterpunten. Tuurlijk heb ik ook fouten gemaakt, maar die zijn er om van te leren. Als je jouw fout durft te erkennen begint het leerproces. Hoe zorg je ervoor dat je die fout niet nog eens maakt...

 

-Wat vind je van de onze samenleving momenteel? Ik vind dat wij ten ondergaan aan (te) veel negatieve berichtgevingen in de wereld, en vooral het social media aspect heeft naar mijn idee een te grote invloed op onze gedachten en handelen. Wat vind jij hiervan?
 

Ik houd het bij mezelf. Hoe ga IK met de berichtgevingen om? Ik houd wel van een stevige

discussie, maar wel gericht op de realititeit. Ik probeer op social media niet mee te gaan in een negatieve sleur en soms ontkom je er gewoon weg niet aan. Ik probeer er een positieve draai aan te geven.

 

- Uit statistieken blijkt dat ( met name de hoger opgeleide) jong volwassenen beduidend meer gevoelig zijn voor een burn-out. Dit komt onder andere door de mentale en sociale druk van social media. Wij willen allemaal maar laten zien hoe perfect wij zijn. Hoe denk jij hierover? En hoe ga jij zelf om met die enorme hoge werkdruk? Wat is jouw gouden regel?

Ik leg de lat erg hoog voor mezelf, omdat ik een perfectionist ben. Behalve een goede voorbereiding luister ook heel goed naar mijn intuitie. Als ik ergens voor ga, is het all the way. Anders begin ik er niet aan, zonde van mijn tijd en energie. Meestal heb je niet eens in de gaten datje tegen een burn-out aanloopt. Heb je een opgebrand gevoel en minder energie? Neem contact met mij op.

 

-Waar liggen jouw ambities voor de toekomst? Wil je doorgroeien met je bedrijven of heb je een andere end game?

Ik wil zoveel mogelijk vrouwen blijven inspireren en motiveren in hun carriere. Mijn bedrijven moeten blijven doorgroeien. Ik ben sinds kleine meid al een ondernemer geweest en dit zal ook wel mijn end game zijn.

 

-Je bent een role model voor een grote groep vrouwen. Hoe is dit ontstaan, en ben jij je hier écht van bewust? Houdt dit je dagelijks bezig of heeft Jennifer soms ook een off day ( wat zó herkenbaar voor ons allen is) ?

Dank je wel voor het compliment Rodney. Maar ook Jennifer heeft weleens een off day. Ik ben niet altijd Superwoman hahaha. Dan ga ik, wat vele andere vrouwen ook doen, SHOPPEN!!! En dan denk ik “Offday? Neejoh SHOPDAY!” Hahaha.

 

-Wat weten wij nog niet van jou en wil jij graag met ons delen?!

Het enige half uur dat ik voor NIEMAND bereikbaar ben, is elke werkdag tijdens Goede Tijden Slechte Tijden.

 

-Heb je naast hard werken nog andere hobby's?

Mijn grootste hobby is mijn zoon. Ik houd van reizen, lekker eten en kickboxen.

 

Jij kickbokst ! En laat dit nu net mijn specialiteit zijn J Kan ik je verleiden om een keer met mij te trainen?

Natuurlijk kun je mij daarmee verleiden, but please don’t kill me hahaha.

 

Als er nu meisjes of vrouwen zijn die erover nadenken om in contact met jou te komen ( en dit kan ik mij heel goed voorstellen!) Wat wil jij hen nu zeggen?

Als eerste wil ik je enorm bedanken dat je met mij in contact wilt komen.
Volg me op FaceBook en Instagram: JENNIFER CAMRON.
Meer info? Kijk op:
www.fmlrecruitment.nl en/of www.bdforwomen.nl
Een afspraak maken? Mail me:
info@fmlrecruitment.nl of info@bdforwomen.nl

 

Tot slot Jennifer, welke inspirerende quote “suits you like a glove” J

Ik heb er meerdere maar deze...:
A girl should be two things, classy and fabulous! #chanel 


Jennifer ik vond het super om je te interviewen, en heb een sneak peak van jou mogen ervaren.
Blijf vooral door gaan met het volgen van jouw pad en blijf mensen motiveren en inspireren.
Dank je wel voor je tijd en namens mijzelf en de Glunderende lezers
Heel veel succes in de toekomst. STAY POSITIVE , ALWAYS!