RULE No 3 //DOELEN MOETEN WORDEN GEORGANISEERD

Masterclass Doelen moeten worden georganiseerd - by Jennifer Camron
// Het is tijd om je doelen te vertalen naar processen en taken.

Strategie omvat de strategische besturing van een organisatie. Daarin gaat het om een planmatige uitgewerkte lange termijn visie van de organisatie op een termijn van 3 tot 5 jaar. 

  • Missie en visie vormen het fundament van een strategie. Missie en visie beschrijven de identiteit van een organisatie, de bestaansreden en een globaal toekomstbeeld.
  • Een strategie concretiseert dit toekomstbeeld in termen van doelstellingen die in de gewenste situatie bereikt moeten zijn. Een strategie gaat in essentie om de vraag hoe de organisatie extern waarde wil toevoegen in zijn omgeving, cq. kan profiteren van de waardetoevoeging van anderen, en zich intern moet ontwikkelen om dat mogelijk te maken. Om die vraag te kunnen beantwoorden wordt vaak een extern en een intern analysetraject uitgevoerd.
Wat is structuur en hoe werkt het?
Wat is een organisatiestructuur?
Wat is een processtructuur?
Waarom is procesmanagement nodig?
Hoe ontwerp je processen en hoe implementeer je processen?

Jij bent na het programma in staat met jouw passie succesvol te zijn en een gezonde business te runnen. Ik geloof, als vrouwelijke ondernemer, dat jij in staat bent de baas te zijn over je eigen business. Succesvol zijn is een kwestie van tijd. Succesvol zijn overkomt je niet, succesvol zijn is een keuze. Samen gaan wij die uitdaging aan.

Liefs,
Jennifer Camron