Act Like A Lady Think Like A Boss

Mijn weg naar zelfstandig ondernemer zijn,  startte in de tijd van de Amerikaanse soapserie Dynasty. De hoofdrolspelers waren de rijke familie Carrington, eigenaar van olie-imperium Denver-Carrington. Ik had eigenlijk niets met Blake Carrington en zijn Krystle. Ik was dol op Alexis Colby, eigenaar van concurrent Colbyco. Wat mij zo aantrok in haar begreep ik toen ik ouder werd. 


Alexis Colby was namelijk eigenaar van een groot bedrijf in een typische mannenwereld. Zij verloor nooit haar vrouwelijkheid. Ik weet dat ik geïnspireerd raakte door haar krachtige uitstraling. Ik dacht: “Die vrouw word ik later.”

Ik startte op mijn zesentwintigste zonder lening een eigen bedrijf in het buitenland. Mijn wens was volledig zelfstandig te zijn. In die periode voelde ik mij een beetje als Alexis. Een vrouw die zich constant moest bewijzen voor directeuren en grotendeels mannen. Ik heb hier veel van geleerd.

Niet trashy, maar classy
Ik motiveerde mezelf dat mijn kwaliteiten als ondernemer, maar ook een goede en verzorgde uitstraling belangrijk waren. Niet trashy, maar classy. “Jij bent de diamant achter je succes”, sprak ik mezelf toe. Ik denk dat hier de basis ligt van mijn doel de vrouwelijke ondernemer de Alexis Colby in zichzelf te laten ontdekken. Als is het maar een beetje. Voor mannen is met elkaar zaken doen een vanzelfsprekendheid. Ik wil dat vrouwen elkaar op dat vlak beter begrijpen.


We hebben allemaal inspiratiebronnen nodig.
Ik had een goede business coach kunnen gebruiken in een tijd dat dit geen normaal verschijnsel was. Het is mooi dat ik dit nu voor anderen kan zijn. We hebben nu steeds meer succesvolle voorbeelden die ons blijven inspireren. Van Oprah Winfrey, Michelle Obama, Hillary Clinton tot Linda de Mol en Olcay Gulsen. We hebben allemaal inspiratiebronnen nodig. Alexis was mijn eerste. Wie is het voor jou?